Bli en fena på alla
fiskar i sommar

Fisknyckeln

Vad är Fisknyckeln?

Ta reda på vad du har fått på kroken i sommar! Med Fisknyckeln kan du lära dig hur fiskar lever och ser ut. Fisknyckeln är gratis och innehåller alla svenska fiskarter. Appen passar alla - för nybörjaren är den perfekt när det nappar i sommar, men även vana fiskare kan lära sig nya saker om både vanliga och ovanliga fiskar. Med appens nyckelfunktion kan du genom att svara på frågor om fiskens utseende få hjälp att identifiera vilken fisk du fått på kroken.

Artlista i Fisknyckeln
Artbeskrivning i Fisknyckeln
Artnyckel i Fisknyckeln

Vad gjorde vi?

Tjänsten, som togs fram av Sportfiskarna, blev mycket uppskattad när den släpptes till iOS och Android under sommaren 2013. Inför den första releasen ansvarade Spire för appens fulla design, samt implementation till iOS. Sedan dess har vi följt upp projektet och utökat uppslagsverket från de drygt 50 detaljerade beskrivningarna av svenska sötvattenfiskar till nu över 200 marina söt- och saltvattenfiskar.

Appen innehåller mycket detaljerade foton och vackra illustrationer från Nationalnyckeln som hjälper och informerar såväl till sjöss som hemma i soffan. God fiskelycka, hoppas det blir (n)app!