Curated wallpapers,
awesome

1x Wallpapers

Konstgalleri i fickan

Gör din Iphone personlig! 1x Wallpapers ger dig de bästa bakgrundsbilderna från världens mest exklusiva fotocommunity. Varje bild är särskilt utvald av professionella curatorer och är specialanpassad för iPhone-skärmen. Oavsett vad du är ute efter finns något för dig bland galleriets tusentals bilder. Nya bilder väljs ut varje dag.

1x Wallpapers

Varje bakgrund är noga utvald efter både teknisk kvalitet och kreativitet. Bara de bästa bilderna får bli 1x Wallpapers. När du laddar ner 1x Wallpapers får du prisbelönt fotokonst som annars hänger i gallerier, direkt till din iPhone.

Det är ett konstgalleri i fickformat. Din iPhone är ett konstverk i sig, låt det synas på skärmen också.

Uppdraget

Med visionen om att låta världen ta del av det fantastiska bildbibliotek som 1x består av kom Jacob och Ralf (grundarna av 1x) till Spire för att se vad som kunde åstadkommas. Genom att använda workshops som grund för det kreativa arbetet kom vi snabbt fram till ett koncept vi alla älskade. Utifrån det designade Spire skisser som beskrev appens utseende och funktion.

Skisser på 1x Wallpapers

Utvecklingsfaserna

Efter att tillsammans ha kommit fram till appens funktionalitet och att skisserna blivit spikade, så designade Spire pixelperfekta mockups för hela appen som följde kundens läckra, hårda och stilrena grafiska profil. Resultatet blev en läcker design som verkligen lyfte fram det viktigaste i appen; de fantastiska bilderna. Kunden fick vara med under hela designprocessen som bestod av flera iterationer, där varje iteration blev bättre av kundens feedback.

En tidsbudget sattes upp utifrån spikad design och funktionalitet, och när båda parter var nöjda satte utvecklingen igång. Appen innehöll några knepiga tekniska utmaningar, så som asynkron bildnedladdning med prefetch-algoritmer, generering i realtid av tumnaglar och blurrade bilder för varje wallpaper, samt minneshantering för de tusentals bilder som kontinuerligt laddas in i appen. I sig inte särskilt svåra problem, men tillsammans med höga krav på användarupplevelsen och prestandan krävdes det några smarta tekniska lösningar för att allt skulle flyta på till max.

Slutresultatet blev en otroligt läcker iOS-app där användaren direkt i appen kan köpa otroligt vackra och häftiga bakgrundsbilder som laddas ned i telefonen. Appens design ger känslan av ett digitalt konstgalleri, men med skillnaden att konsten är tillgänglig för användaren att ta med sig hem!